ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують навчальні програми Університету Нікосії

|

Цього тижня у Львові триває презентація Університету Нікосії, який знаходиться у Республіці Кіпр. Презентація відбувається за ініціативи Міжнародної Дипломатичної Місії Народної Дипломатії «Європейська Україна» в Республіці Кіпр. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі львівської міської ради.

european_university_association-01

Університет Нікосії є провідним академічним і науково-дослідним вузом, що прагне зберігати найвищі стандарти якості як в освіті, так і в галузі досліджень.

За словами екс-надзвичайного і повноважного Посола України в Республіці Польща, доктора економічних наук, професора Маркіяна Мальського, важливо, аби українська молодь мала можливість здобувати освіту закордоном.

«Надзвичайно важливою справою на сьогодні є намагання максимально залучити українську молодь до навчання за кордоном, адже у сучасному світі одним із найважливіших чинників розвитку є досвід і різнобічність. Йдеться про те, що студент у вищих навчальних закладах інших країн не тільки здобуває нові знання, а й опиняється у зовсім інших умовах та середовищі. Це дає можливість збагатити не тільки себе, а й країну, оскільки, найперше, опинившись за кордоном, людина знайомиться із тим, як функціонує університет у класичному демократичному устрої. Молодь за кордоном не тільки знайомиться із найкращими прикладами освіти, а й допомагає налагодити систему наукових контактів і досліджень в Україні, дослідити наш регіон з іншої точки зору», – вважає професор.

Як відомо, в Університеті Нікосії навчаються студенти з різних країн світу, що сприяє створенню атмосфери дружби, взаєморозуміння та глобалізації мислення студентів. Окрім навчання, студенти активно залучені в наукові дослідження, а також беруть участь у різних позакласних заходах: семінари, тренінги, клуби за інтересами, спортивні змагання.

«Дуже приємно, що саме у Львові розпочинається співпраця університету Нікосії з Україною. Головна мета співпраці – це зближення народів і культур та здійснення євроінтеграції, на яку орієнтована Україна і яка є доктриною для її подальшого розвитку. Для забезпечення максимального рівня співробітництва, передбачені не тільки студентські й наукові програми, а й культурні обміни, обміни між підприємцями. Сподіваюся, що обміни між Україною та Кіпром дадуть свої плоди, допоможуть українцям у їх намаганнях», – зазначає д-р Юрій Тітовець, Голова Представництва Міжнародної Дипломатичної Місії «Європейська Україна» в Республіці Кіпр.

«Кіпр загалом відомий світові як туристичний центр, але не потрібно забувати, що Кіпр є ще й хорошим центром освіти, як і будь-який інший член ЄС. Тому, відповідно, університетська програма Кіпру акредитована в Європі і дипломи, які отримують наші випускники, є дипломами європейського зразка. Університет Нікосії є традиційним національним університетом, в якому кожен знайде собі відповідний до вподобань напрям. Тут вже здобуває освіту багато українських студентів на різних спеціальностях, як на бакалавраті, так і на магістратурі. У співробітництві із Київським національним університетом ім. Т. Шевченка існує особлива програма, яка дозволяє студентам навчатися один семестр на магістратурі в університеті Нікосії і отримати два дипломи. Це не тільки збагачує студента досвідом, але й відкриває для нього різнобічність сприйняття знань та життя загалом», – розповідає д-р Павлоу Павлос, віце-президент з управління набором студентів Нікосійського Університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *