ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині мисливець віддав правоохоронцям цілий арсенал зброї

|

У Сколівському районі чоловік, котрий незаконно вполював дику козу, добровільно видав працівникам міліції арсенал зброї, який зберігав у літньому будинку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

арсенал зброї

До працівників Сколівського райвідділу міліції, 26 жовтня близько 9.00, надійшло повідомлення від мешканця одного з сіл району про те, що поблизу села невідомий чоловік незаконно вполював дику козу.

«Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено, що мисливець дійсно вполював тварину незаконно, не маючи відповідної ліцензії. Мисливський карабін, який ми у нього виявили був зареєстрований належним чином»,- повідомив начальник Сколівського райвідділу міліції підполковник міліції Володимир Яріш.

За фактом незаконного полювання працівники міліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.248 (незаконне полювання) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, громадських робіт або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь та засобів полювання та усього добутого.

Проте, під час перевірки мисливець заявив правоохоронцям про своє бажання добровільно видати деякі предмети, які він знайшов у лісовому масиві та зберігав у літньому будинку, розташованому в одному з сіл району. У будинку правоохоронці виявили:

6 предметів, схожих на підствольні гранати ВОГ-25;

2 предмети, схожих на корпуси гранат Ф-1;

2 предмети, схожих на корпуси гранат РГД-5;

предмет, схожий на корпус гранати РГО;

2 предмети, схожих на запали;

15 електроспалахувачів з електропровідниками;

частини мінних підривачів;

предмет, схожий на підствольний гранатомет;

пластилінову речовину характерного кольору та

60 патронів калібру 7,62.

Усі ці речі мисливець зберігав у сейфі. Працівники міліції вилучили видані чоловіком предмети та відправили їх на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Отримавши висновок експертів, правоохоронці кваліфікують цю подію згідно норм кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Фото: tesaket.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *