ОСТАННІ НОВИНИ

Де в Україні було найгарячіше на місцевих виборах

|

Комітет виборців України (КВУ) розробив карту «гарячих точок», де зазначив населені пункти, в яких було зафіксовано серйозні проблеми з перебігом виборчого процесу на виборах до місцевих органів влади, пише Інтерфакс.

вибори ЛП

Як повідомляється на офіційному сайті КВУ, до «гарячих точок» віднесено 20 міст, у яких спостерігалися проблеми з технічною організацією виборів, криміналізацією виборчого процесу та жорсткої конкуренції між кандидатами.

«У чотирьох містах зафіксовано проблеми одразу за кількома параметрами. До таких міст належать Київ, Харків, Рівне та Житомир. У 11 містах є проблеми з технічною організацією виборів (запізнення з виготовленням або серйозні помилки в бюлетенях, явно виражена некомпетентність або заангажованість ТВК). До таких міст належать Черкаси, Тернопіль, Новомосковськ, Лисичанськ, Маріуполь, Цюрупинськ, Ужгород, Харків», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у восьми містах зафіксовано випадки криміналізації виборчого процесу (напади на кандидатів, штаби, агітаторів, знищення агітаційної продукції/наметів). Зокрема, такі порушення КВУ зафіксував у Рівному, Херсоні, Одесі, Луцьку, Глухові, Ірпені, Харкові та Каховці.

«Ще у восьми містах спостерігається висока конкуренція між кандидатами, що може призвести до незаконних спроб вплинути на волевиявлення громадян. Зокрема, такі випадки зафіксовано у Миколаєві, Дніпропетровську, Херсоні, Вінниці, Кременчуці, Жмеринці, Нікополі іта Рівному», – зазначають у КВУ.

Раніше в суботу КВУ повідомив, що зафіксував порушення партіями і кандидатами «дня тиші».

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *