ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували Міжнародну премію Івана Франка

|

Сьогодні, 23 жовтня у Львівському національному університеті ім. Івана Франка  відбулася презентація Міжнародної премії ім.Івана Франка. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

60

Премія започаткована Міжнародним фондом І.Франка, який було створено у червні 2015 року за ініціативи внука Великого Каменяра – Роланда Франка.

До Правління Фонду увійшли як українські так і зарубіжні вчені з Лондона, Відня, Мюнхена, Варшави і Седльця.

Як розповів на презентація голова Правління Фонду Роланд Франко, мета організації  –   популяризувати та сприяти всеохоплюючому вивченню творчої, наукової, громадської діяльності Івана Франка, спонукати учених з рідних країн світу до проведення активних гуманітарних досліджень у галузі суспільних наук та україніки.

«Ми створили Міжнародний фонд для популяризації Франка не тільки в Україні, але й у світі. Уже з 1 лютого наступного року ми готові приймати наукові роботи для розгляду. Крім того, 2016 рік є ювілейною річницею: 160-а річниці з дня народження та 100-річчя з дня смерті Івана Франка»,- розповів внук Івана Яковича.

Міжнародне журі буде  сформоване з вітчизняних та зарубіжних вчених, які обиратимуть лауреатів в двох номінаціях – за визначний особистий внесок у розвиток соціально-гуманітарних наук та за вагомий внесок у розвиток україністики.

На здобуття Міжнародної премії Івана Франка можуть претендувати науковці з усіх країн світу, які працюють в галузі суспільних наук та україніки.

Директор Фонду Ігор Курус запевнив, що дирекція робить усе, щоб забезпечити високий рівень конкуренції та безсумнівного переможця Премії. Тому усі необхідні процедури є відкритими з використанням найкращого міжнародного досвіду.

Також Ігор Курус повідомив, що преміальний фонд формується за рахунок благодійних внесків прихильників наукової спадщини Івана Франка.

Довідково:

Міжнародний фонд Івана Франка – недержавна благодійна організація. Діяльність Фонду спрямована на підтримку розвитку україніки та суспільних наук, просування та популяризація наукового та творчого доробку Івана Франка. Першочерговим і основним завданням Фонду є заснування та реалізація Міжнародної Премії Івана Франка та сприяння її світовому визнанню.

Міжнародна премія Івана Франка є почесним визнанням наукових відкриттів, вагомих здобутків та значних заслуг науковців в галузі суспільних наук та україніки.

Фото організаторів заходу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *