ОСТАННІ НОВИНИ

Кандидати на крісло мера у Львові: з-поміж кого обирати

Катерина РОДАК, Львівський портал

|

Уже у цю неділю, 25 жовтня, в Україні відбудуться місцеві вибори за новим законом. У Львові головна битва – це битва за м’яке та зручне крісло мера. Цього року спробувати себе у ролі міського голови вирішили 11 кандидатів, серед яких як і висуванці від політичних партій, так і самовисуванці. Більшість з кандидатів уже встиглась запам’ятатись львів’янам своєю неординарною рекламою, скандалами чи виступами.

колаж

За шість днів до виборів ще 15% львів’ян не знали за кого будуть голосувати.

Львівський портал публікує коротку інформацію про кожну з постатей, що хоче взяти Львів у свої руки. Вирішувати вам…

 Андрій Садовий

Андрій Садовий  – чинний мер міста Львова, якого вперше обрали мешканці ще у 2006 році. Тоді Садовий видавався львів’янам людиною, що турбується про місто та зробить усе, щоб містянам добре жилось. Така асоціація з Андрієм Івановичем виникала зокрема через те, що з 2004 року у Львові під його іменем почала розвиватись тоді ще громадська організація «Самопоміч». Здавалося б, активісти і громада разом зі своїм мером просто створять рай для львів’ян. Втім, не так сталось як гадалось…

садовий

Сьогодні образ господаринка Андрія Садового вже не викликає такого захоплення, як майже 10 років тому. «Візьми і зроби!» виглядає скоріше, як заклики до львів’ян, мовляв, робіть у місті все самі, поки мер розважає туристів.

Щоправда, цього у Андрія Садового не відібрати – Львів справді приваблює туристів. Єдиний мінус – усі кошти, що заробляє місто на туризмі, якимсоь дивним чином не доходять до львів’ян.

До виборів чинний мер також готувався заздалегідь: ремонти на пропекті Свободи, то сям, то там реставрації площ та будинків.

 Ігор Васюник

Ігор Васюник – народний депутат України з 2012 року та громадський діяч.

У 2005-2006 роках Васюник був першим заступником голови правління НАК «Нафтогаз України».

З травня 2009 р. до квітня 2010 р. — представник Укрзалізниці в Кабінеті Міністрів України.

васюник

З 12 грудня 2012 р. до 27 листопада 2014 р. — Народний депутат України 7-го скликання. Обраний по виборчому округу №117 (Львівська область). Член депутатської фракції ВО «Батьківщина», голова підкомітету з питань нафтової промисловості і нафтопродуктозабезпечення Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

З листопада 2014 р. – Народний депутат України 8 -го скликання. За партійним списком (№ 17 у списку) від Народного фронту. Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

У Львові Васюник відмітився активною громадською діяльністю: брав участь у реставрації площі Святого Юра, ініціював рейди з боротьбі з незаконним продажем алкоголю, а також активно протидіє незаконним забудовам, що останнім часом «процвітають» у Львові.

На цьогорічних виборах Ігор Васюник сколихнув мережу та львів’ян загалом своєю оригінальною передвибочою агітацією під гаслом «Є два Львови».

Дмитро Добродомов

Дмитро Добродомов  – народний депутат України і лідер партії «Народний контроль».

Дмитро Добродомов двічі безрезультатно балотувався до Верховної Ради, втім пощастило екс-журналісту лише у листопаді 2014 року, де він приєднався до «Блоку Петра Порошенка».

добродомов

У грудні цього рокуз «БПП» Добродомов вийшов і згодом «Народний контроль» повідомив, що братиме участь у місцевих виборах.

Журналістська діяльність Дмитра Добродомова була біль успішною, ніж політична. Ще у 90-х він став журналістом «Експресу», а з роками піднявся по кар’єрних східцях аж до генерального директора медіа-холдингу «Zik».

Після того як він став депутатом, Добродомов був вимушений покинути журналістику, забравши з собою назву та ідею програми «Народний контроль, – через це конфліктував з Zikом.

Володимир Гірняк

Володимир Гірняк – депутат Львівської міської ради з 1988 року.

З 2002 до 2006 року(в перерві між депутатсвами) був виконавчим директором ЗАТ «Промбудприлад»,  директором ТзОВ «Кіномакс» генеральним директором ТзОВ «Юридично — інвестиційної компанії «Правосвіт».

гірняк

На мера Гірняк балотується вже вдруге – у 2010 році його висувала партія «Україна соборна».

У міській раді Володимир Гірняк має славу одвічного опонента Андрія Садового.

Володимир Гірняк – перший, хто заявив про участь у виборах мера. Його білборди “Із Садовим за Львів побореться Гірняк” з’являлися у Львові ще з травня.

Цього року Гірняка на посаду мера висуває «Громадянська позиція».

Оксана Юринець

Оксана  Юринець- «нормальна баба», а також народний депутат України з 2014 року.

До того, як потрапити у парламент, з 2010 року  вона очолювала фракцію УДАР у Львівській обласній раді.

юринець

У 2012 році ця кандидатка вперше змагалася за крісло народного депутата України і з невеликим відривом поступилася двом сильнішим суперникам –Тарасу Стецьківу і Ігорю Васюнику.

У виборчій кампанії 2012 року Оксана Юринець запам’яталася відеороликом «Нормальна баба», який потішив не лише прихильників кандидатки.

На позачергових виборах 2014 року заручилася підтримкою Блоку Порошенка і таки пройшла до парламенту. Перемогу здобула у 117-му виборчому окрузі (м. Львів), набравши 42,55% .

На цьогорічні вибори Оксана Юринець йде  від «Блоку Петра Порошенка Солідарність» і часто розкидається загальнопартійними гаслами та обіцянками. До прикладу, «Збережемо країну»  – гасло Юринець, що більше пасує парламнтським виборам, ніж місцевим.

Втім, є у арсеналі Юринець і гасла для львів’ян («Змінимо Львів реальними справами»).

Олег Баляш

Олег Баляш – екс-регіонал та депутат Львівської обласної ради.

На посаду міського голови Баляша висуває партія «Наш край», що особливих прихильників у Львові не має.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Олег Баляш очолює у Львові горілчаний завод «Гетьман» та «Оксі-банк». Також йому належать гіпермаркети електроніки «Шок» і «Крез».

У недалекому минулому став фігурантом скандалу із незаконною забудовою у межах львівського Парку ультури.

Руслан Кошулинський

Руслан Кошулинський – екс-нардеп Верховної Ради Україні та колишній голова фракції «Свобода» у Львові.

Кошулинський вступив у «Свободу» ще у далекому 1996 році(тоді вона називалась СНПУ), а вже у 2008 – став заступником Олега Тягнибока.

кошулинський

На парламентських виборах 2012 Руслан Кошилинський займав посаду голови центрального виборчого штабу ВО «Свобода».

На парламентських виборах 2012 року пройшов у Раду за списками «Свободи». У грудні депутати обрали Кошулинського віце-спікером.

Після того, як на позачергових парламентських виборах 2014 року «Свобода» не подолала виборчого бар’єру і не потрапила до Верховної Ради, Кошулинський отримав повістку і мобілізувався до армії.

На цьогорочних місцевих виборах «Свобода» апелює до свої заслуг на бойовому фронті, відтак не забуває нагадувати, що Руслан Кошулинський був мобілізований.

Ігор Зінкевич

Ігор Зінкевич – відомий львівський активіст та керівник ГО «Варта-1».

«Варта-1» – організація, що допомагає львів’янам знати усе про небезпечні та злочинні події та патрулює місто. За словами самого ж Зінкевича, з появою «Варти-1» львів’яни стали більш поінформованими про ситуацію щодо крадіжок, розбоїв тощо.

зінкевич

Ігор Зінкевич висувається від новоспеченої партії «УКРОП» до обласної ради та на посаду мера Львова.

Таке рішення активіста дещо збурило громаду: хтось вирішив, що Зінкевич-мер матиме більше можливостей вирішувати проблеми львів’ян, а хтось – що політика зіпсує хорошого активіста.

Оксана Жолнович

Оксана Жолнович – кандидат від відносно нової партії «Сила людей» та кандидат юридичних наук, викладач.

жолнович

Оксана Жолнович балотувалася до парламенту під час першочергових виборів- 2014 від «Сили людей», але партія до Ради не пройшла.

Цього року Жолнович балотується скоріше як технічний кандидат, оскільки 19 жовтня почала агітувати за свого конкурента Володимира Гірняка.

Анатолій Країнський

Анатолій Країнський – депутат Львівської міської ради, самовисуванець.

країнський

В 2010 році був обраний до Львівської міської ради в окрузі №4. До листопада 2014 був членом фракції ВО “Свобода”.

З 1992 року працює диретором МПП «Ромарія», що займається продажем зварювальної техніки.

Віктор Галасюк

Віктор Галасюк – народний депутат України від «Радикальної партії».

Галасюк – президент Асоціації «Інноваційний розвиток України» (UAID), яка об’єднує у своїх лавах провідні міжнародні та національні компанії у сфері інформаційних та інших високих технологій.

галасюк

У грудні 2014 року рішенням Верховної Ради України призначений Головою Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва

У цьому ж році Галасюка призначили радником Міністра освіти і науки України та радником Голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

І саме у 2014 році Галасюка взяли до «Радикальної партії», де він став радником з економічних питань і згодом за списками партії.

Фото: Вікіпедія, Соціальні мережі, Дивись.інфо, Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *