ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнення полонених українців стало схожим на непристойний торг, – Геращенко

|

Бойовики намагаються прив’язати звільнення наших героїв до амністії бандитів. По суті, вони публічно взяли на себе відповідальність за зрив виконання мінських угод. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила  депутат Ірина Геращенко, яка представляє Україну в гуманітарній підгрупі в тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на сході України, передає кореспондент Львівського порталу.

unian_armija_ukrajina_soldat_614244

За її словами, бойовики публічно озвучили ті неприйнятні позиції, якими вже кілька місяців намагаються шантажувати Україну в питанні заручників. Відтак додала, що, по суті, вони публічно взяли на себе відповідальність за зрив виконання мінських угод, зв’язавши два абсолютно різних пункти  питання.

«Вони намагаються прив’язати звільнення наших героїв з амністією бандитів. Друге проблемне питання: вони намагаються штучно зменшити кількість утримуваних заручників, перетворюючи питання звільнення на неприйстойний торг», – пояснила Ірина Геращенко.

«Тепер, – пише вона, – мають зникнути всі спекуляції всіх тих, хто кричав, намагаючись критикувати мінську групу і СБУ, українську владу і всі наші важкі переговори, що «зрадавсьопропалочомуідосівсіхнезвільнили – аотмибдавновсіхзвільнили».

Відтак констатувала: «Ви публічно побачили і почули ті неприпустимі умови і шантаж, якими намагаються тиснути на Україну бойовики. І уявити собі, якими морально важкими є кожні переговри в Мінську».

«Якою є наша позиція? Перше: безумовне звільнення всіх заручників – це обов’язковий пункт мінських угод, який давно мав бути виконаний. Наші герої утримуються в підвалах лнрів-днрів незаконно. І відповідальність за цю публічну заяву по зриву мінських домовленостей тепер повністю лягає на бойовиків і країну, що іх підтримує – РФ. І ми будемо тиснути усіма можливими способами з вимогою виконати мінські угоди в частині звільнення заручників. Амністія – це абсолютно інший пункт мінських угод, і вона може вступити в дію тільки після повернення законності на окуповані території і виведення звідти «буратін», – наголосила Ірина Геращенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *