Рада підприємців Львівщини підтримала економічний та антикорупційний план Васюника

|

Регіональна рада  підприємців Львівщини на своєму черговому засіданні підтримала передвиборчу програму Ігоря Васюника, як кандидата на посаду мера Львова та його стратегію розвитку міста.

васюник

«Ми обговорили розділ передвиборчої програми п. І. Васюника «Інвестуй та виробляй у Львові, продавай – у світі», стосовно антикорупційних заходів у сфері економіки, розвитку кадрового потенціалу, створення Ради інвесторів та підприємців, зменшення земельного податку, створення інноваційної інфраструктури та розвитку проекту «Міжнародний клуб друзів Львова». Метою програми  є – створення нових робочих місць, розвитку виробництва та створення конкурентних умов  та усунення бар’єрів для усіх учасників ринку. Вирішили підтримати концептуальні засади передвиборчої програми Ігоря Васюника та налагодити механізм постійної співпраці з автором щодо реалізації його програми», – йдеться в протоколі засідання Ради підприємців Львівщини.

Кандидат в мери Львова наголошує, що місту потрібні рівні, прозорі та конкурентні умови для усіх учасників ринку.

«Ми повинні розвивати виробництво, підтримувати місцевих виробників, створити сприятливий клімат для залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій. Це є одним з пріоритетів моєї виборчої програми.

Ми повинні розвивати виробництво і люди будуть мати гідну роботу та зарплату, а фахівці не виїжджатимуть за кордон на заробітки. При міському голові буде створена Рада інвестицій та підприємництва, до якої увійдуть економісти, керівники підприємств, науковці. Львів має потенціал стати потужним індустріальним містом з високотехнологічним та не шкідливим виробництвом», – говорить Ігор Васюник.

Васюник певний, що через стійкі корупційні схеми, бюрократію та хабарництво значна частина економіки міста знаходиться в тіні, від чого міський бюджет недоотримує мільйони гривень. Відтак кандидат вимагає прозорості та відкритості у процедурі продажу/оренди землі/нерухомості, видачі дозволів тощо.

«Є просте правило: якщо ти робиш процеси відкритими та прозорими для громади – чиновники перестають красти бюджетні кошти, контакт “чиновник – громадянин” мінімізується і відповідно рівень хабарництва також. У Львові нарешті повинні запровадити електронне урядування – так, як це є у світі. Земельні ділянки повинні продавати лише через онлайн-аукціон, так само потрібно запровадити аукціони на оренду комунального майна. Потрібно відкрити дані містобудівного кадастру, аби громадськість могла контролювати законність будівництва, бо зараз із цим суцільна вакханалія!», – говорить Васюник.

Нагадаємо, Рада підприємців Львівщини налічує понад 51 підприємство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *