ОСТАННІ НОВИНИ

Причин для мобілізації немає, – Порошенко

|

Президент України Петро Порошенко вважає, що в даний час немає причин оголошення мобілізації.

порошенко

«Немає жодної необхідності оголошувати зараз мобілізацію», – заявив він на брифінгу для ЗМІ в Івано-Франківську в середу, повідомляє УП з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

При цьому він заявив, що Збройні сили України «в разі відновлення бойових дій повинні бути у повній бойовій готовності».

Порошенко додав, що пізніше восени, буде черговий призов військовозобов’язаних, але це не мобілізація, і їх у зону АТО відправляти не будуть.

«Хочу зазначити, що пізніше восени буде призов військовозобов’язаних. Це не мобілізація. Це юнаки, обмежена кількість, що не будуть направлятися в зону АТО, а для проведення військового навчання. Але в найближчі тижні ми це робити не плануємо», – сказав він.

За словами президента, будь-які чутки про те, що нібито військовозобов’язаних будуть забирати в армію прямо з виборчих дільниць, спрямовані на зрив виборчого процесу.

«Я думаю, що така інформація не випадково з’являється прямо напередодні виборів для того, щоб спробувати зірвати виборчий процес. Очевидно, що ці питання (оголошення мобілізації і призову – ред.) вирішуються на рівні президента і законодавства», – сказав він.

Як відомо, шоста хвиля мобілізації, яка закінчилася 17 серпня, була виконана лише на 60%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *