ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині майже три тисячі осіб – ВІЛ-інфіковані

|

Розвиток епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Львівській області має ті ж закономірності, що й в цілому в Україні. Про це львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

ВІЛ

За офіційними даними, рівень поширеності ВІЛ-інфекції у Львівській області за дев’ять місяців  2015 р., як і в попередні роки,  набагато нижчий ніж середній по країні – 113,9 на 100 тис. нас.

За  дев’ять місяців 2015 р. взято під медичне спостереження 316 осіб з вперше встановленим діагнозом ВІЛ-інфекція, зареєстровано 129 випадків СНІДу. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2013-2014 рр. зареєстровані від’ємні темпи приросту захворюваності як на ВІЛ-інфекцію, так і на СНІД.

У структурі шляхів передачі ВІЛ-інфекції продовжує зростати частка осіб із статевим шляхом інфікування ВІЛ (51,6%), внаслідок введення наркотичних речовин ін’єкційним шляхом (32,2%).

Завдяки реалізації комплексу заходів, спрямованих на призупинення епідемії ВІЛ-інфекції, зменшилася інфікованість споживачів ін’єкційних наркотиків(СІН). Про це свідчать результати їх лабораторного обстеження на виявлення ВІЛ-інфекції. Так, при збільшенні кількості обстежень в області серед СІН, інфікованість серед них зменшується.

Упродовж  дев’яти  місяців 2015 р.  в області  офіційно взято на облік 50 дітей, які були народжені від ВІЛ-позитивних матерів, а також 2 дитини прибули із зони проведення АТО.

Довідка:

На 01.10.2015р. в області під медичним спостереженням перебувало 2890 ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

Фото: zib.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *