Для дітей з вадами зору у Львові влаштують унікальну виставку

|

Незабаром, 1 листопада, у Палаці мистецтв відбудеться представлення інтерактивного соціально-мистецького проекту “Торкаючись, бачу: великі українці”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

проект

В межах проекту буде представлено 12 скульптурних портретів визначних постатей: Івана Франка, Лесі Українки, Сергія Нігояна, Андрея Шептицького, Георгія Гонгадзе та інших. Інформація про кожну особистість (скульптуру) буде озвучена через аудіомедійний засіб голосами відомих співаків, таких як Святослав Вакарчук, Джамала, Павло Табаков. Також відповідні описи зроблені шрифтом Брайля.

Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська.

“Це унікальний проект, який руйнує стереотип, що візуальне мистецтво є доступним лише для тих, хто бачить, – зазначила Христина Береговська. – Вперше створено можливість показати незрячим, як виглядали найвидатніші особистості української культури та науки”.

За її словами, до розмальовування скульптур кольоровими фарбами запросили глухонімих дітей, таким чином створюючи для них інтерактивне ознайомлення з відомими постатями, обраними для проекту.

“Ми пишаємося, що маємо героїв сучасних і з минулого, які створили основи, від яких ми можемо відштовхуватись, фундамент на якому ми повинні будувати, – каже Христина Береговська. – Виставка матиме значний резонанс у суспільстві, адже проблема адаптації та соціалізації незрячих зможе знайти вирішення власне у такій мистецькій формі. Метою проекту є зруйнувати бар’єр  у доступі інформації, зокрема про історичних постатей, для людей з особливими потребами”.

Згодом проект “Торкаючись, бачу: великі українці” представлять у 20 народних домах районних центрів Львівської області, а також у інших містах України.

Презентація проекту відбудеться 1 листопада о 16.00 год. у Львівському Палаці мистецтв.

Фото:ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *