ОСТАННІ НОВИНИ

Українці отримали найбільше дозволів на проживання в ЄС

|

Українці за минулий рік посідають перше місце за кількістю отримання дозволів на проживання в Європейському союзі, пише «Радіо Свобода».

проживання в ЄС

Загальна кількість громадян України, яким надали право проживати на території якоїсь із держав ЄС складає 302 800 людей, тобто, понад 13 відсотків від всієї кількості дозволів. На другому місці Сполучені Штати (199 200 людей), треті й четверті Китай та Індія (відповідно, 169 700 і 134 900 осіб).

Як підрахували експерти європейського статистичного агентства «Євростат», громадяни цих чотирьох держав отримали третину всіх дозволів на проживання на території ЄС.

Більшості українців (62 відсоткам), надали дозволи перебування в ЄС на основі працевлаштування, хоча такі підстави, як навчання та сімейні обставити теж були, повідомляє «Євростат».

Головною державою ЄС, в якій громадяни України отримали дозволи на проживання, традиційно залишається Польща. Загальна кількість українців, яким надали право проживання на польській території, складає 247 400 людей. Тим часом, американці і китайці здебільшого оселялися у Великобританії (199 200 і 169 700 відповідно).

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *