ОСТАННІ НОВИНИ

ОБСЄ виявила концентрацію техніки «ДНР»

|

Безпілотники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили концентрацію військової техніки «ДНР» у місці, що порушує відповідну лінію виведення озброєння. Про це йдеться у звіті СММ, пише Українська правда.

“Безпілотні літальні апарати СММ, як і раніше, фіксують концентрацію військової техніки у порушення відповідної лінії відведення”, – сказано у повідомленні.

“У зонах, підконтрольних “ДНР”, БПЛА зафіксував: два бойові танки поблизу Безіменного (29 км на схід від Маріуполя), 26 танків і одну пересувну зенітно-ракетну систему в районі села Сонцеве (57 км на південний схід від Донецька), три танки в районі Мічуріного (55 км на північний схід від Маріуполя), дві самохідні гаубиці у районі міста Петрівського (42 км на південний схід від Донецька) і дві самохідні гаубиці у районі Октябрського (28 км на північний схід від Маріуполя)”, – йдеться у звіті.

Крім того, як повідомляється, безпілотник СММ ОБСЄ виявив за межами відповідної лінії відведення озброєння шість мобільних броньованих транспортних засобів біля підконтрольного “ДНР” міста Комсомольське (43 км на південний схід від Донецька).

Також, згідно із звітом, 18 жовтня спостерігачі місії помітили в підконтрольному “ЛНР” районі Новосвітлівки (16 км на південний схід від Луганська) колону з 21 військової вантажівки, що прямувала у бік н. п. Луганське.

СММ також помітила близько дев’яти КамАЗів, які рухались у бік підконтрольного “ЛНР” н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська), і ще 22 військові вантажівки переміщалися до підконтрольного “ЛНР” Лутугиного (21 км на південний захід від Луганська).

СММ також повідомила, що представники “ЛНР” укотре не допустили спостерігачів до прикордонних пунктів на кордоні з Російською Федерацією.

Моніторингова місія оглянула одну зону постійного зберігання зброї Збройних сили України та одну – представників так званої “ЛНР”.

“Вона підтвердила наявність заявленої зброї на цих ділянках, як це передбачено додатком до Мінських домовленостей”, – йдеться в повідомленні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *