ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони пояснило поразку під Іловайськом поганою взаємодією

|

У Міністерстві оборони заявили, що поразка під Іловайськом сталася через погану взаємодію добровольчих загонів з підрозділами Збройних сил України. Про це повідомляється в опублікованому на сайті відомства “Аналізі бойових дій в районі Іловайська після вторгнення російських військ 24-29 серпня 2014 року”, пише Українська правда.

67

“Аналіз (…) свідчить, що, незважаючи на несприятливу обстановку, українські підрозділи своїми діями нанесли значних втрат противнику, скували значні його сили, стабілізували лінію зіткнення та не допустили подальшого просування незаконних збройних формувань в глибину української території”, – сказано в повідомленні, оприлюдненому у понеділок.

Згідно з інформацією, під час боїв “були отримані та задокументовані беззаперечні докази вторгнення збройних сил РФ на територію України, що призвело до посилення санкцій ЄС, США, Канади, Японії та інших країн проти Росії”.

“Злочинний розстріл колон українських військ, які виходили з Іловайська, яскраво продемонстрував терористичну сутність Російської Федерації, що стало уроком на майбутнє”, – сказано в дослідженні.

“Досвід, отриманий за результатами бойових дій в районі Іловайська після вторгнення російських військ 24-29 серпня 2014 року, зокрема низка поразок та самовільних відступів окремих підрозділів сил АТО, зумовили необхідність інтенсифікації процесів підготовки особового складу, управління, взаємодії, забезпечення та створення резервів”, – йдеться у документі.

“Недоліки взаємодії добровольчих загонів з підрозділами ЗСУ дали підстави для початку процесу їх входження до складу Збройних Сил, Національної гвардії або перетворення на спеціальні батальйони Міністерства внутрішніх справ України. Наразі цей процес в цілому завершено”, – зазначили у відомстві.

Як відомо, з часу боїв в Іловайську минуло більше року.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос оприлюднив повний список український військових та міліціонерів, які загинули під Іловайськом.

У списку, який опублікувала ГПУ, значиться 366 загиблих. Однак багато бійців ще не опізнали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *