ОСТАННІ НОВИНИ

Топ прогульників Львівської обласної ради: хто не напрацьовує на мандат?

|

21 кандидат на відкликання знову балотується до облради. Про це повідомляє ГО «Чесно» на своїй офіційній сторінці, передає кореспондент Львівського порталу.

голос

У рік місцевих виборів Громадський рух ЧЕСНО проводить моніторинг роботи місцевих рад. За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”).

Кожен депутат розуміє: прогули або неякісна робота можуть безпосередньо вплинути на подальшу політичну кар’єру і результати осінніх місцевих виборів.

Найбільші прогульники облради були обрані у мажоритарних округах. Микола Криштопа, обраний у Червонограді від Сильної України, очолює рейтинг, пропустивши 72% засідань за всі роки своєї каденції. На другому місці Сергій Сенчук, обраний від Єдиного центру, а на третьому – Тарас Козак, що обирався до облради від Української селянської демократичної партії, а нині є народним депутатом від Опозиційного блоку.

З усіх лідерів ТОПу найбільших прогульників журналістам руху ЧЕСНО вдалося додзвонитися лише Тарасові Козаку. Він повідомив, що для кожного пропуску існує поважна причина, проте уточняти не захотів, порадивши звернутися до прес-служби.

Ось як виглядає перелік найбільших прогульників сесійних засідань Львівської облради.

прогульники

Якщо ж говорити про тих депутатів, що пропустили більше 50% сесійних засідань та/або засідань комісій бодай в один із років, то такими є 44% чинних депутатів Львівської облради. Теоретично їх усіх можна було позбавити мандату за прогули.

Загалом, якщо враховувати також і вибулих депутатів, у облраді є 62 кандидати на відкликання. 17 із цих депутатів було обрано від ВО “Свобода”, 13 від Партії регіонів, 5 від Української народної партії, по 4 від Сильної України та Фронту змін, по 3 від Народної партії, Народного руху України та Партії промисловців та підприємців, ще 10 від інших партій.

33 депутати є кандидатами на відкликання через пропуски сесійних засідань. Ось ті місцеві обранці, що пропустили понад 50% сесійних засідань Львівської обласної ради.

прогульники1

Традиційно гірше депутати відвідують засідання комісій. 54 обранці стали кандидати на відкликання через пропуски засідань комісій.

28 депутатів, що пропустили понад 50% сесійних засідань Львівської обласної ради, були обрані у мажоритарних округах.

прогульники2

Раніше Львівський портал повідомляв про прогульників Львівської міської ради, ознайомитись з яким можна тут.

Інфографіка: ЧЕСНО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *