ОСТАННІ НОВИНИ

Садовому не подобається законопроект, який зупинить незаконні будівництва у центрі Львова

|

Міський голова Львова Андрій Садовий не схвалює законопроект, який захищатиме пам’ятки ЮНЕСКО у центральній частині міста. Про це він сказав учора під час дебатів, відповідаючи на запитання кандидата на посаду міського голови Ігоря Васюника про те, чи буде «Самопоміч» голосувати за проект закону №1553, який розробляли провідні науковці, фахівці та громадські активісти в сфері пам’яткоохоронної діяльності.

забудова

Верховній Раді України Комітет з питань культури і духовності  рекомендував прийняти законопроект, який допоможе зберегти пам’ятки культурної спадщини, внесені до списку ЮНЕСКО. Зокрема, ініціатори законопроекту пропонують встановити жорсткий контроль в управлінні пам’ятками. Документ передбачає створення Органу управління пам’яткою та Наглядової ради пам’ятки, до яких увійдуть представники науково-експертного середовища та громадськості. Відтак самі ж львів’яни зможуть контролювати  видачу дозволів на будівництво та роботи на території пам’яток ЮНЕСКО. Однак Андрій Садовий зазначив, що до цього законопроекту «Самопоміч» має чимало  зауважень.

«Законопроект пройшов обговорення у профільному комітеті, більшістю голосів запропонували парламенту прийняти його,  однак лише представниця «Самопомочі» проголосувала проти. Нам надіслали зауваження від цієї політ сили, але вони  на 80 % змінюють сам законопроект і нівелюють саму його суть – громадський контроль. Тим більше, що над цим документом працювали провідні архітектори, реставратори, охоронці пам’яток ЮНЕСКО – люди, які роками борються проти свавілля незаконних забудовників та чиновників міської ради»,  – розповів ініціатор  законопроекту, кандидат на посаду міського голови Львова Ігор Васюник.

Раніше Львівський портал повідомляв, що архітектори шоковані, адже забудовники нищать архітектуру Львова з допомогою місцевої влади. Відтак є реальна загроза, що Львів буде виключений із спадщини ЮНЕСКО.

А також опублікували статті: кому належить історичний центр Львова?, розслідування, хто «кришує» самобуд на Гіпсовій? та скандал, що у Львові зводять нову «ратушу».

Мапу незаконних забудов Львова можна поглянути: ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *