ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти влаштують онлайн-акцію «Крим – це Україна»

|

Сьогодні, 19 жовтня, активісти проведуть Twitter-шторм, щоб нагадати про український Крим. Онлайн-акція пов’язана з недавнім інцидентом, коли видавництва Франції та Великої Британії опублікували навчальні посібники з Кримом у складі Російської Федерації. Про це повідомляє Еспресо.TV.

1_1802

Атлас світу з “російським” Кримом випустило французьке видавництво Larousse, а британське видавництво Oxford University Press підготувало підручник, де Крим теж вказаний як територія Росії. “Франція і Велика Британія забули про свої зобов’язання щодо захисту територіальної цілісності України в Будапештському меморандумі 1994 року. У понеділок, 19 жовтня, нагадаємо цим колись надійним видавцям про резолюцію ООН 68/262, де Велика Британія і Франція, разом із 100 іншими країнами, чітко заявляють: #CrimeaIsUkraine (Крим – це Україна, – ред.)”, – йдеться в повідомленні активістів.

Посольство України у Великій Британії закликало британське видавництво Oxford University Press виправити помилку в підручнику, де Крим вказаний як територія Російської Федерації. Коментуючи 14 жовтня випуск французьким видавництвом атласу, де півострів позначений частиною Росії, офіційний представник Міністерства закордонних справ Франції Ромен Надаль заявив, що Франція не визнає незаконної анексії Криму. Крим і Севастополь анексовані Росією 20 лютого 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила цю дату початком тимчасової окупації півострова.

Фото: patrioty.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *