ОСТАННІ НОВИНИ

Жадану вручили престижну літературну нагороду у Вроцлаві

|

Український письменник Сергій Жадан отримав Літературну нагороду Центральної Європи “Анґелус 2015” за книжку “Месопотамія”. Про це повідомляє Польське радіо.

bff7d7d43bc3878da7b91dc2feb17678

Сергій Жадан — лауреат Літературної нагороди Центральної Європи “Анґелус 2015”. Український письменник отримав відзнаку за книжку “Месопотамія” у перекладі Міхала Петрика (прозова частина) і Адама Поморського (поетична частина). Книжку у Польщі видало видавництво “Czarne” у 2014 році.
До фіналу цьогорічного літературного конкурсу потрапило сім книжок: “Мати Макрина” (Яцек Денель), “Схід” (Анджей Стасюк), “Сімка” (Зємовіт Щерек), “Книги Якубові” (Ольґа Токарчук), “Я бачив тої ночі” (Драґо Янцар), “Матеі Брунул” (Лучан Дан Теодоровічі).
Літературна нагорода Центральної Європи “Анґелус” – це відзнака за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою попереднього року. Організатором і фундатором є місто Вроцлав, а лауреатом може стати письменник, який походить з 21 країни Центральної Європи. Нагорода вручається у Вроцлаві, складається зі статуетки авторства Еви Россано та чеку на суму 150 тисяч злотих (35 тисяч євро).

Цьогоріч нагороду “Анґелус” вручено вдесяте.

Першим лауреатом Літературної нагороди Центральної Європи став у 2006 році Юрій Андрухович (“Дванадцять обручів”). З українських письменників цю відзнаку теж отримала Оксана Забужко за книжку “Музей покинутих секретів” (2013 р.). Цьогорічна ноблістка Світлана Алєксієвич отримала “Анґелуса” у 2011 році.

Фото: kherson.net.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *