ОСТАННІ НОВИНИ

Судно «Іволга» затонуло через недбалість капітана, – Зубко

|

Недбалість капітана та порушення всіх правил техніки безпеки – причини трагедії судна «Іволга» в Одеській області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

123456__3__650x410

«Після отримання повідомлення про трагедію судна «Іволга» всі служби, які відповідають за рятувальні операції,  на чолі з Державним морським координаційним рятувальним центром, приступили до роботи. Саме це і дало можливість врятувати більшість потерпілих. З 36 осіб, які за попередніми даними, перебували на судні, врятовано 22 особи, 14 – загинуло», – сказав голова урядової комісії з розслідування причин трагедії Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

За словами урядовця, практично з першої хвилини координація всіх дій з проведення рятувальної операції велась із Києва. «Урядова комісія працює. Ця ситуація тримається на контролі особисто Президентом України. Прем’єр-міністр сьогодні дав відповідні доручення по всіх міністерствах та службах щодо проведення всебічного розслідування причин трагедії», – зазначив голова урядової комісії.

За словами Геннадія Зубка, розслідування повинно чітко встановити винних у цій трагедії, визначити інструкції та рекомендації щодо уникнення подібних трагедій у майбутньому, а також підсилити роботу на транспорті для підсилення безпеки пасажирських перевезень.

«Уряд доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі невідкладно розробити проект акту Кабінету Міністрів про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету для надання допомоги потерпілим  і сім’ям загиблих», – повідомив Віце-прем’єр-міністр України.

«Буквально  наступного тижня за результатами розслідування будуть напрацьовані чіткі рекомендації та внесені необхідні зміні у  чинні  інструкції щодо дій всіх органів влади для того, щоб у майбутньому завадити повторенню таких трагедій», – зазначив він.

«На цей час встановлено, що судно «Іволга» знаходиться в приватній власності. Воно вийшло в море з приватної бази в порушення всіх можливих інструкцій і вимог. Найперше – була перевищена кількість осіб, яке може перевозити плавзасіб такого типу . Це судно розраховано на 12 пасажирів, включаючи  трьох членів команди. В порушення процедури судно вийшло в море перевантаженим – замість 12 осіб на ньому було 36, не зі свого причалу, без проведення попереднього огляду, без запису в черговому журналі»,- повідомив урядовець.

«Єдине, що було зроблено, це повідомлено Державну прикордонну службу про вихід в море. Решта обов’язкових інструкцій була порушена», – наголосив Геннадій Зубко.

«О 15.38 відбулася трагедія, судно «Іволга» перевернулось. В результаті недбалості  капітан судна не подав сигнал SOS і лише завдяки переговорам по радіо було з’ясовано, що судно потерпіло аварію», – розповів голова урядової комісії.

«З моменту аварії і до моменту госпіталізації до лікарні міста Білгород-Дністровський пройшло 2 години 40 хвилин. О 18.20 до лікарні госпіталізовано 18 чоловік, 16 – з переохолодженням, 2 – з травмами кінцівок. Стан госпіталізованих задовільний», – сказав він..

Геннадій Зубко також наголосив, що на рівні області буде створено штаб  цивільного захисту, який за дорученням Уряду буде здійснювати і проводити  контроль та перевірки ліцензійних суден, контроль сертифікатів капітанів, контроль за всіма базами, з яких може відбуватись вихід в море.

Нагадаємо,  17 жовтня у Чорному морі поблизу смт. Затока Одеської області зазнало аварії судно «Іволга».

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *