ОСТАННІ НОВИНИ

Дні бессарабської культури у Львові «зшиватимуть країну»

|

Дні бессарабської культури відбудуться у Львові 17-18 жовтня під гаслом «Зшиваємо країну». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1011227

«Україна – дуже велика і різноманітна у проявах мистецтва, побуту, кухні. Дуже часто мешканці одних регіонів не знають, наскільки цікавими і барвистими можуть бути традиції сусідів, не кажучи вже про регіони на іншому кінці країни. А в наш час особливо важливо знати, розуміти, а через це розуміння – поважати і співпрацювати. Українська Бессарабія – це регіон на півдні Одеської області. Двома його найголовнішими особливостями є природні умови та мультикультурність. Там мирно співіснують українці, болгари, молдавани, албанці, євреї та багато інших етнічних груп. Завдяки цьому сформувалася культурна різнобарвність краю», – зазначають організатори.

В рамках Бессарабської амбасади у Львові виступатимуть музичні й танцювальні колективи з різних куточків Одеської області, діятиме виставка побуту різних етнічних груп, які там мешкають. Львів’яни та гості міста зможуть посмакувати стравами бессарабської кухні на майстер-класах та презентаціях. Родзинкою кулінарної частини стане дуель двох страв – мамалиги та баноша на пл. Ринок.

«У суботу на площі Ринок зі сторони, протилежної входу, буде невелика сцена, де з 13.00 до 18.00 год будуть виступати колективи з Бессарабії, виставка побуту. Найцікавішою гастрономічною особливістю буде дуель «Банош проти мамалиги» – дуже схожі страви, які ми зможемо порівняти і зрозуміти, наскільки ми схожі між собою. З 15.00 години буде готовий банош та мамалига і будуть встановлені дві скриньки, де люди, які куштуватимуть страви, зможуть вкинути символічні кошти і за кількістю зібраних коштів оберемо переможця. Завершенням вечору буде презентація фільму про одеську Бессарабію. У другий день буде більш камерна подія – у ресторані «Голодний Микола» буде презентація вин торгової марки «Колоніст» та приготування баранів на вогні. Кульмінацією дня стане виступ дитячого хору з села Криничне у Домініканському соборі о 16.30 год», – додають організатори.

 

Фото: lviv.vgorode.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *