ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий наніс місту збитків на суму майже в півмільярда гривень, - експерт

|

Міський бюджет втрачає чималі кошти через велику кількість зловживань з боку чиновників, які завдали львів’янам мільйонних збитків. При цьому особи, причетні до корупційних діянь, нині намагаються пролізти у владу та балотуються до місцевих рад Львівщини, і навіть на міського голову Львова. Про це на прес-конференції розповіли експерти та громадські активісти, передає кореспондент Львівського порталу.

c

Яскравим прикладом таких порушень є перелік рішень Львівської міськради стосовно надання в оренду за копійки для партії «Об’єднання Самопоміч» приміщення, що належить львівській громаді

«Ухвалою міської ради з 2011 року громадське об’єднання «Самопоміч» отримало поза усяких конкурсів з оренду житлове приміщення площею 318 квадратних метрів на площі Міцькевича, 7. Перед цим це приміщення орендувало «Львівтеплоенерго», яку банально звідти виселили, здійснюючи значні незручності для львів’ян.

Через півтора року об’єднання «Самопоміч» тільки укладає договір. Тому виходить так, що ці 1,5 року не платилася оренда, а це близько 100 тисяч гривень. Також варто зазначити, що з міського бюджету було відремонтовано дах в цьому приміщення, встановлено новий ліфт. Та ще й, не зважаючи на те, що міська влада забороняє відмовлятися від центрального опалення, «Самопомочі» дозволили влаштувати автономне опалення.

Окрім того, якщо зараз прийти до них в офіс, то ми побачимо, що вони сидять там, фактично, без документів. Адже зараз вони працюю як політична партія, а зареєстровані як громадська організація.

Приховування інформацію «Сампоміччю» набуло вже якоїсь епідемії, адже приховується вся інформація, що стосується комунального майна. Таким чином ми вже встановили, що Садовий наніс місту збитків на суму майже в півмільярда гривень», – розповів голова правління львівської обласної ГО «Солідарність» Анатолій Семенюк.

c1

Проаналізувавши надану інформацію, народний депутат України Ірина Суслова закликає львів’ян робити правильний вибір на місце голови Львова.

«Всі вище наведені факти потребують покарання, ми хочемо передати їх в руки правоохоронних органів, щоб вони розібрались з цим питанням, тим більше зараз, напередодні виборів. Кожен виборець має дуже свідомо підійти до цього вибору. Якщо ми бачимо, що кандидат на посаду мера дозволяють собі такі махінації з комунальним майном за кошти, які б мали йти на розвиток міста і громади, то виборець має дуже чітко аналізувати їх програму, їх дії. Львів’яни мають зробити цей вибір свідомо, адже є багато претендентів на посаду голови міста. Треба зважувати на таких кандидатів як пан Васюник та пані Юринець, та на те, що вони зробили для міста, на чому вони акцентують свою увагу. Якщо людина має чисту репутацію, відкритий реєстр комунальної власності, якщо людина може очолити місто і зробити щось корисне, то, звичайно, треба надати їй підтримку», – переконана вона.

Як відомо, Ірина Суслова веде активну боротьбу з прибічниками режиму Віктора Януковича.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *