ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці Львівщини відкрили 3 провадження через порушення виборчого законодавства

|

На Львівщині правоохоронці зафіксували дванадцять повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

1335275052

Так, протягом 30 вересня – 15 жовтня у територіальні підрозділи органів внутрішніх справ Львівщини надійшло дванадцять повідомлень про порушення виборчого законодавства. З них дев’ять – стосуються пошкодження банерів кандидатів у депутати та зривання агітаційних листівок. За кожним таким повідомленням проводиться перевірка і всі вони внесені до журналу єдиного обліку.

У трьох випадках після перевірки повідомлення про порушення виборчого законодавства правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

В Сокальському районі, 30 вересня, до райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що працівник виборчої дільниці перешкоджає здійсненню виборчого права громадянці. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

За тією ж статтею КК України відкрили кримінальне провадження працівники Трускавецького міськвідділу міліції. 13 жовтня до правоохоронців з заявою звернувся один з учасників виборчих перегонів, котрий повідомив, що у місті були пошкоджені його рекламні бігборди та розповсюджені листівки з неправдивою інформацією про нього.

Ще одне кримінальне провадження відкрили працівники Самбірського міськвідділу міліції. 30 вересня до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що один з працівників, котрий забезпечує виборчий процес втручається у роботу державного реєстру виборців.

Кримінальне провадження відкрите за ч.2 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на той самий строк та з конфіскацією програмних чи технічних засобів, за допомогою яких було здійснено несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, які є власністю даної особи.

Фото:  rk.kr.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *