ОСТАННІ НОВИНИ

В органах міського самоврядування повинні працювати люди, які уже довели свою ефективність без владних повноважень, – Веремчук

|

Голова Львівського обласного осередку політичної партії  «Громадський рух «Народний контроль», депутат ЛМР Валерій Веремчук під час ефіру програми «Хороші аналізи» на радіо «Львівська хвиля» розповів про «Антикорупційний план», команду «Громадського руху «Народний контроль» та невідповідність демократичним нормам діючого мера Львова, Андрія Садового. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НК.

39

Валерій Веремчук переконаний, що у органах міського самоврядування повинні працювати люди, які довели свою ефективність на місцях без владних повноважень. Це волонтери та учасники АТО, соціально відповідальні підприємці та журналісти, експерти, юристи та громадські активісти.

«Саме з таких громадян і складається команда «Громадського руху «Народний контроль». Позаяк, ці люди активно працювати і під час Революції Гідності, і у час війни продовжують доводити свою відповідальність та ефективність. Наше завдання зробити Львів – першим містом без корупції. Позаяк, вона сьогодні загрожує існуванню України не менше ніж російська агресія на сході. Про це говорять і міжнародні експерти», – повідомив Веремчук.

Серед основних завдань  «Громадського руху «Народний контроль» – це забезпечити всі умови для відкритого конкурсу при обранні людей на ключові керівні посади,  он-лайн звітування по витратах з бюджету, прозоре ціноутворення усіх тарифів, публічність проектів рішень місцевої влади, громадська оцінка роботи чиновників та контроль влади.

«У державі триває процес децентралізації. Відповідно додадуться кошти у місцеві бюджети. Не можна допустити аби величезними коштами розпоряджалися корупціонери. Цього року у бюджетному розвитку Львова з якого фінансується будівництво та капітальні ремонти вулиць, доріг, шкіл, лікарень, садочків тощо  було закладено близько 1млрд гривень. Ми повинні контролювати аби всі кошти використовували ефективно та за призначенням», – наголосив Валерій Веремчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *