ОСТАННІ НОВИНИ

У мери Добропілля йде сепаратист і організатор незаконного референдуму

|

Кандидатом в мери міста Добропілля Донецької області зареєстрований відомий сепаратист Андрій Аксьонов, який відкрито підтримував ДНР і займався організацією незаконного референдуму 11.05.2014 про відокремлення Донбасу від України.Таку інформацію поширюють в мережах місцеві жителі, які виступають проти сепаратистів і бойовиків, пише Українська правда з посиланням на «Четверту владу».

Аксьонов обіймає посаду голови селища Новодонецьке, яке підпорядковане міській раді Добропілля. Навесні 2014 року, коли в Донецькій області відбувалося протистояння прихильників територіальної єдності України і сепаратистів ДНР, Аксьонов займав сторону останніх.

У квітня 2014 року він намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України і називав його учасників «говномутами», в той же час у своїх інтерв’ю Аксьонов стверджував, що зобов’язаний, як голова селища, слідувати бажанням сепаратистів навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу.

Висловлювання Аксьонова збереглися на відеозаписі.

Крім того доступно також відео про незаконний референдум в селищі Новодонецьке. На ньому жителі сусіднього Олександрівського району скаржаться, що їх місцева влада не стала проводити у себе референдум ДНР, і їм довелося їхати в Новодонецьке, де Аксьонов організував такий референдум.

Місто Добропілля розташоване в західній частині Донецької області, тому бойові дії обійшли його стороною. Навесні 2014 воно було узяте під контроль силами української армії та добровольчими батальйонами без бою.

Незважаючи на очевидні факти причетності Аксьонова до сепаратизму і розпалювання бойових дій в Донбасі, українська влада не тільки не поспішає притягнути його до відповідальності, але і спокійно дозволяє Аксьонову знову йти у владу. Відомо, що до кінця 2014 року Аксьонов жив у Криму, де переховувався від можливого переслідування українських правоохоронців. Однак, в даний момент він не тільки повернувся в Добропілля, а й намагається взяти місто під свій контроль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *