Завтра у Львівській Галереї Мистецтв презентуватимуть «Зрілість»

|

Завтра, 16 жовтня, у Львівській Національній Галереї Мистецтв презентуватимуть проект «Зрілість» – виставку портретного живопису ХVІІ-ХVІІІ ст. із колекції ЛНГМ ім.Б.Г.Возницького, присвячену 300-літтю Львівської пивоварні.

16.10-Зрілість

Презентація картин із колекції ЛНГМ ім.Б.Г.Возницького розпочнеться о 12.40 на експозиції відділу Європейського мистецтва 19-21 ст. (вул.Стефаника,3).

Організатори  Львівська Пивоварня та Львівська Національна Галерея Мистецтв.

Галерея пропонує для огляду ретельно підібрані зразки портретного живопису  XVII-XVIII ст. Це твори чеського, італійського, французького, голландського та українського малярства XVII – XVIII  ст.

Всі твори об’єднані єдиною темою – Зрілість. Тому були обрані глибокі, вражаючі, магнетичні портрети Зрілих Людей, на яких затримується час у моменті глибоких рефлексій перед обличчям прожитого Життя.

Багато полотен вперше «побачать світ»! Куратори відкрили їх для себе та відібрали для презентації на виставці у фондосховищах європейського  мистецтва ЛНГМ, у серці  львівської колекції.

Досягнення традицій львівського пивоваріння будуть відображені раритетними експонатами наданими Музеєм пива.

Куратори хочуть вступити з глядачем в діалог – роздуми про Зрілість у житті кожної особистості, організації, чи певної традиції.

Після презентації Екскурсію залами виставки проведе куратор Наталя Туліна. Вона розповість більш детально про твори які вперше представлені для огляду.

Куратори виставки Наталя Туліна та Юля Душка – наукові співробітники відділу Європейського мистецтва 14-18 ст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *