ОСТАННІ НОВИНИ

Суддю, який арештовував євромайданівців, не звільнять

|

Верховна рада юстиції відмовилася схвалити звільнення за порушення присяги судді Деснянського районного суду Києва Олексія Панасюка, який судив активістів Євромайдану. Про це повідомляє Українська правда.

суд

Верховна рада юстиції провела таємне голосування щодо звільнення за порушення присяги з посади судді Деснянського райсуду Києва Панасюка Олексія Георгійовича, стосовно якого було порушено дисциплінарну справу за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Як оголосив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, Рада прийняла рішення «відмовити у внесенні подання та направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

ВРЮ налічує 18 членів. За внесення подання проголосували 6 лише з них, за направлення матеріалів до ВККСУ – 8 членів.

У свою чергу директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко допускає, що на членів Вищої ради юстиції здійснювався тиск при прийнятті ними рішення про відмову схвалити звільнення Панасюка.

«До мене доходила інформація, що у цього Панасюка, по-моєму, родичі у Верховному суді або Вищому спецсуді. За цим я допускаю, що був тиск на членів ВРЮ. Або не зовсім тиск, а скажімо так “полюбовно вирішили” це питання» , – сказала Козаченко.

Вона висловила обурення відмовою Вищої ради юстиції вносити подання про звільнення судді, який брав безпідставні рішення про арешт євромайданівців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *