ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди проведуть референдум щодо асоціації України з ЄС

|

Нідерланди проведуть референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Ініціатива щодо проведення цього опитування отримала більше 400 тисяч підписів, передає BBC.

19

Парламент країни раніше підтримав запровадження зони вільної торгівлі між Україною і ЄС. Активісти побоюються, що це може бути кроком України до членства у ЄС, що коштуватиме платникам мільярди євро.

Згідно з нещодавно ухваленим в Нідерландах законом, громадяни можуть вимагати організації консультативного референдуму з будь-якого закону чи угоди, якщо ініціатива щодо референдуму набере 300 тисяч підписів.

Хоча результат референдуму не є обов’язковим для виконання, його рішення мають розглянути, якщо явка виборців перевищить 30%.

Угоду про асоціацію з Євросоюзом Україна підписала в 2014 році. Асоціація передбачає поглиблення економічних відносин України та Євросоюзу, гармонізацію в галузі права і створення зони вільної торгівлі.

Верховна Рада України і Європарламент одночасно ратифікували документ 16 вересня 2014. Він набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі 28 членів ЄС.

Як відомо Греція досі не розпочала процес ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС. У Бельгії, Італії, Кіпрі, Чехії та Нідерландах цей процес на завершальній стадії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *