ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові «карамелько-батарейкова акція»: принеси батарейку – отримай карамельку

|

 У неділю, 18 жовтня, в рамках проекту «Добра справа» на Сихові відбудеться акція «Принеси батарейку – отримай карамельку!», метою якої є об`єднати сихівчан навколо вирішення глобальної проблеми зі забруднення навколишнього середовища.  Про це Львівському порталу повідомили організатори.

37938_72352

Львів`янам безкоштовно роздаватимуть карамельки за те, що вони приноситимуть у пункти збору використані батарейки.

Організатори заходу наголошують, що через низький рівень використання відходів, виникає безліч проблем, пов’язаних з охороною довкілля та здоров’ям населення. 50% токсичних речовин, які утворюються у твердих побутових відходах, йдуть саме від батарейок. А одна така відпрацьована «пальчикова» батарейка, потрапляючи до загальних відходів, забруднює 400 л води або 20 кв. метрів ґрунту.  Саме тому, активісти ГО «Рідний Сихів» влаштовують таку акцію.

«Цією акцією ми хочемо показати об’єми, шкоди, які щоденно завдаємо довкіллю своїм легковажним ставленням. Найболючішим є те, що це питання жодним чином не вирішується на рівні міста, і нашим дітям доведеться приймати ті умови життя, які сьогодні ми для них створюємо своєю недбалістю і байдужістю. Ми мріємо нарешті реалізувати в нашому місті той досвід, який вже роками вдало працює у цивілізованих країнах Європи. А почнемо ми зі свого рідного Сихова» – розповідає активіст  ГО «Рідний Сихів» Роман ТЕРЕБЕНЕЦЬ.

Пункти збору шкідливих відходів будуть встановлені на зупинці «Санта Барбара» – збір з 11:00 до 13:00, на просп. Червоної Калини та вул. Сихівська біля ТЦ «Іскра» – збір з 14:00 до 16:00.

Фото: boiko.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *