ОСТАННІ НОВИНИ

Українській армії обіцяють закупити більше 8 тисяч зразків озброєння

|

До кінця поточного року заплановано закупити та поставити до армії ще майже 8,5 тисяч зразків озброєння та військової техніки. Про це заявив президент Петро Порошенко, повідомляє Українська Правда.

mlhxxf 1

“Вже закуплено і поставлено на фронт понад 1500 одиниць нових та модернізованих зразків озброєння. Зокрема, це тепло- та оптичні приціли, засоби нічного бачення, бронетанкова техніка, засоби інженерного озброєння, радіолокаційні станції, контрбатарейні станції, засоби радіоелектронної боротьби, модернізовані літаки”, – заявив Порошенко.

Президент зазначив, що  наразі “формуються нові сили спецоперацій,  реорганізуються і посилюються елітні високо мобільні десантні війська”.

“Спільно з волонтерським десантом розробляємо нові норми забезпечення армії  речовим майном”, – додав президент.

“Туди входитимуть сучасні нові зразки бойового  обмундирування та спорядження, які ми плануємо впровадити вже цього і наступного року”, – заявив Порошенко.

Порошенко підкреслив, що  він “все ще не задоволений певними видами забезпечення, численними недоліками в системі логістики і управління”.

“Є й дефіцит сучасної зброї,  і він ще, на жаль, далекий від подолання. В цьому ми, поки що, поступаємося Росії”, – додав Порошенко.

Однак при цьому, за його словами, “жодна реформа в Україні ще не пішла так  глибоко, як військова”.

“Перша реформа, яка дала реальні результаті, які може бачити весь світ”, – зазначив президент.

Президент додав, що у 2015 році на речове забезпечення військових виділено коштів уп’ятеро більше, ніж за минулий рік.

Також він зауважив, що у бюджеті на 2016 рік буде передбачено збільшення зарплат військовим, в тому числі контрактникам.

“Як би не було важко, ми не будемо економити на нашій армії, щоб потім не утримувати чужу”, – підсумував Порошенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *