У Росії вже почали саджати військових, які відмовляються їхати воювати на Донбас

|

Військовослужбовці-контрактники військової частини № 22179, розташованої в Майкопі, отримали реальні терміни ув’язнення за відмову їхати воювати в Україну. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на “Новую газету“.

російські військові tsn.ua

За даними видання, Анатолій Кудрін засуджений на півроку колонії-поселення, Олександр Євенко, Іван Шевкунов, Олександр Єненко і Павло Тинченко отримали по одному року.

“Це огидно. Всі характеристики були позитивними, маса людей за мого сина поручалася, багато з частини виступили на його підтримку. Ми сподівалися на умовні терміни”, – розповідає мама Івана Шевкунова – Світлана Кімнатна.

Нагадаємо, восени 2014 військовослужбовців майкопської в/ч № 22179 перекинули на полігон Кадамовський в Ростовській області. Пізніше контрактники в масовому порядку стали залишати полігон. Багато подавали рапорти про звільнення, які в належному порядку командуванням частини не розглядалися. Контрактники скаржилися на погані побутові умови і боялися, що їх відправлять на війну в Україні.

За словами контрактників, спати доводилося на дошках, а електрики і необхідного харчування часто не було. «Українська» ж тема спливла через те, що біля Кадамовського стояв табір сепаратистів з «ДНР». За словами батьків солдатів, сепаратисти вели агітаційну роботу, пропонуючи за гроші їхати воювати в Донбас.

Фото:  tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *