ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Львів відзначає 73-ю річницю створення УПА

|

У свято Покрови, 14 жовтня, в Україні відзначають 73-ю річницю створення Української Повстанської Армії та День захисника України. З цієї нагоди сьогодні Львів вшанував захисників держави покладанням квітів, освяченням надгробних плит і молитвою.

DSC_0482

Урочисті відзначення розпочалися о 8:30 год Молебнем до Богородиці за Україну та її захисників у Гарнізонному Храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла. О 9:15 год. представники влади, ветерани, військові, члени молодіжних патріотичних організацій поклали квіти до Меморіалу невідомому воїну УПА. Тут був піднятий Державний Прапор України та зачитана Присяга вояка УПА.

DSC_0437

Після цього процесія перейшла до Поля Почесних поховань № 67 на Личаківському кладовищі, де освятили надгробні плити на могилах Героїв Небесної Сотні. Нагадаємо, що надгробки виготовлено у формі тризуба із каменю чорне габро. Це авторська робота скульптора Андрія Дацка. Фінансування необхідних робіт із виготовлення надгробків та облаштування довколишньої території взяло на себе ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» – загалом, йдеться про близько 170 тис грн.

Після екуменічної посвяти надгробків Героям Небесної Сотні відбулося покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, Героїв Небесної Сотні, генерала С. Кульчицького та борців за волю України.

DSC_0449

Опісля всі перейшли до Поля Почесних поховань № 76, де поклали квіти до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Тут відслужили панахиду за загиблими в АТО.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *