ОСТАННІ НОВИНИ

На престижному ярмарку у Франкфурті представлять українські книжки

|

На 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку Україна представить видання, що висвітлюють драматичні події сучасної історії – Революцію гідності, війну, розв’язану Росією на Донбасі. Про це повідомляє Держкомітет з телебачення і радіомовлення України, який формував українську експозицію на ярмарку, передає Радіо «Свобода».

ярмарок

Серед книжок, які побачать відвідувачі, – «Приватний щоденник. Майдан. Війна» Марії Матіос (видавництво «Піраміда»), «Літопис самовидців. 9 місяців українського спротиву» Оксани Забужко («Комора»), «Аеропорт» Сергія Лойка («Брайтбукс»), «100 днів полону, або позивний «911» Валерія Макеєва (Черкаси: Видавець Олександр Третьяков), «Війна очима ТСН. 28 історій по той бік камери» Ольги Кашпор («Основи»), «УКРИ. Бойова проза» Богдана Жолдака («А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»), «Я – свідок. Записки з окупованого Луганська» Валентина Торби (ТОВ «Українська прес-група», газета «День) та інші.

Другий тематичний розділ української експозиції складатиметься з книг, що презентують сучасну Україну, також у цій частині експозиції буде презентована дитячі книжки.

Третій розділ національної експозиції складатиметься з книжок українських авторів у перекладі іншими мовами. Це твори Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Винничука, Тетяни Малярчук, Тараса Прохаська, Юрія Андруховича, Андрія Куркова та інших.

На українському стенді під час книжкового ярмарку відбудуться творчі зустрічі з відомими на Заході українськими письменниками. Модератором цих зустрічей буде відомий радіожурналіст Ігор Померанцев. Крім того, українські письменники стануть учасниками дискусії «Автор і війна» та дискусії про роль культури після Євромайдану «Що стоїть за політикою?».

67-й міжнародний книжковий ярмарок відкриється у німецькому місті Франкфурт-на Майні 14 жовтня і триватиме п’ять днів. Українська експозиція розміститься на 100 метрах.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *