ОСТАННІ НОВИНИ

Як «Самопоміч» та «Наш край» підкуповують львів’ян

|

У Львові Комітет виборців України зафіксував випадки непрямого підкупу виборців. Зокрема, знехтували законом політичні сили «Самопоміч» та «Наш край». Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомила голова Комітету виборців України у Львівській області Соломія Саврук, передає кореспондент Львівського порталу.

самопоміч

За словами Соломії Саврук, у Львівській області деякі партії надавали послуги, супроводжуючи це політичною рекламою того чи іншого кандидата.

«До прикладу, партія «Наш край» проводила безкоштовні навчання верхової їзди для дітей і батьків. Очевидно, всі ті речі супроводжувалися активною агітаційною кампанією партії», – розповіла посадовиця.

Водночас партія «Самопоміч», нехтуючи законами, привертала увагу виборців спокусливими wi-fi лавками.

«У містах Львівської області(Самбір, Червоноград, Сокаль) ми фіксували безкоштовне встановлення wi-fi точок партією «Самопоміч», і це так само супроводжувалося інформаційною кампанією. Ми розцінюємо це як факти непрямого підкупу виборців», – заявила С. Саврук.

Водночас у Комітеті виборців закликають кандидатів « відмовлятись від такого порушення законодавства» і нагадують, що «непрямий підкуп виборців  несе за собою кримінальну відповідальність».

Львівський портал раніше повідомляв про підкуп кандидатом у депутати від партії «Громадянська позиція» своїх виборців булочками.

Фото: Соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *