ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зростає престиж професії військового

|

У зв’язку з подіями на Сході країни професія військового стає все більш затребуваною. До лав української армії довелося вступити чоловікам, які раніше не мали відношення до військової служби. Змінилося й сприйняття захисників Вітчизни населенням. За даними опитування , вперше за довгі роки військовослужбовці та прикордонники увійшли до ТОП-у найбільш престижних професій та зайняли третє місце в рейтингу найбільш перспективних професій, інформує кореспондент Львівського порталу.

військкомат zak.depo.ua

У зв’язку з подіями на Сході країни професія військового стає все більш затребуваною. До лав української армії довелося вступити чоловікам, які раніше не мали відношення до військової служби. Змінилося й сприйняття захисників Вітчизни населенням. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, вперше за довгі роки військовослужбовці та прикордонники увійшли до ТОП-у найбільш престижних професій та зайняли третє місце в рейтингу найбільш перспективних професій, інформує кореспондент Львівського порталу.

Якщо кілька років тому службу в армії проходили формально, а більшість обходила військкомат стороною, то зараз чоловіки в найкоротші терміни опановують військову справу та прямують служити до зони АТО. Також підвищилася популярність військових вузів, а значить, кількість кадрових офіцерів через п’ять-шість років істотно зросте.

Загроза державній цілісності та суверенітету країни стали причиною того, що багато українців переглянули своє ставлення до захисників Вітчизни. Наприкінці минулого року 12% опитаних визнали професію військовослужбовця престижною, а це в дванадцять разів більше, ніж рік раніше. Військовослужбовці, розвідники та прикордонники вперше за довгі роки посіли одинадцяте місце в списку з 32 професій і, відповідно, зникли з антирейтингу непрестижних професій.

Ситуація на Сході показала всю необхідність створення професійної армії. Адже навіть у часи зовнішньополітичної стабільності боєздатна армія є стримуючим фактором для наростання воєнної агресії. Переконавшись у цьому, українці стали дещо інакше дивитися на професію військовослужбовця. За даними опитування hh.ua, військовослужбовці, розвідники та прикордонники зайняли третє місце в рейтингу найбільш перспективних професій. Майже кожен четвертий назвав цю професію перспективною. Для порівняння, ще в 2013 році лише 2% вірили, що у військових спеціальностей є майбутнє.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua. В опитуванні брали участь 1200 респондентів.

Фото: zak.depo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *