ОСТАННІ НОВИНИ

Україна хоче позбутися понад 400 держпідприємств

|

Для держпідприємств, розкрадених, погано керованих, потребуючих модернізації і інвестицій найправильніший і єдино можливий шлях – приватизація. Відтак Міністерство готове передати Фонду держмайна на приватизацію понад 400 держпідприємств. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

5

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка, державні підприємства несуть збиток державі.

«Землі, які перебувають на балансі державних підприємств, масово задіяні у тіньовому бізнесі. Весь прибуток виводиться назовні, а витрати залишаються державі… Корупція в невеликих ДП пов’язана з використанням державної власності за заниженою ціною або її викраденням. Схема злочину проста. ДП укладає договір з комерційною структурою про спільну діяльність. Далі держпідприємство виявляється боржником цієї структури. Кредитор звертається до суду, який відписує майно боржника кредитору. Державі залишається оболонка підприємства без активів, але з боргами», – сказав він.

О. Павленко переконаний, що «це – фактично тіньова приватизація, безприбуткова для держави».

«Зміна менеджменту, посилення контролю, обмеження і регламентація господарської діяльності – усі ці дії носять оперативний характер і не зроблять держкомпанії рівними по ефективності приватному сектору. А для держпідприємств, розкрадених, погано керованих, потребуючих модернізації і інвестицій найправильніший шлях, і єдино можливий шлях – приватизація», – запевняє міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *