ОСТАННІ НОВИНИ

П’яні сепаратисти не вміють управляти системами «Бук», – Яценюк

|

Технічний звіт про злочин проти людяності – збиття малайзійського боїнга МН-17 повинен дати чіткі відповіді на запитання, звідки стріляли. Проте немає жодних сумнівів, що це була спланована операція російськими спецслужбами. Про це наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на сьогоднішньому засіданні Уряду. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

яценюк

«У мене особисто немає жодних сумнівів, що це була спланована операція російськими спецслужбами по збиттю цивільного літака малайзійських авіаліній МН-17. Технічний звіт про злочин проти людяності – збиття малайзійського боїнга МН-17 повинен дати чіткі відповіді на запитання, звідки стріляли, під яким кутом і з яких територій. Далі в процесі розслідування цього злочину будуть встановлені особи і відповідним чином притягнені до відповідальності за злочин проти людяності», – сказав прем’єр-міністр України.

Він також повідомив, що українськими експертами і фахівцями проведені десятки досліджень, які також будуть оприлюднені.

«На наше переконання, це здійснювалося виключно з територій, які контролювалися російськими бойовиками, і сумніву немає, що п’яні сепаратисти не вміють управляти системами «Бук». А це означає, що цими системами управляли виключно фахові російські військові», – сказав А. Яценюк.

Після технічного звіту далі продовжуватиметься слідство, «яке повинно притягнути до відповідальності тих осіб, які вчинили цей злочин проти людяності».

Прем’єр-міністр нагадав, що Російська Федерація заблокувала рішення Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй про створення міжнародного трибуналу по розслідуванню злочину проти людяності, збиття малайзійського рейсу МН-17.

«Разом із нашими західними партнерами у нас напрацьовано декілька міжнародно-правових форм як щодо розслідування цього злочину, так і притягнення до відповідальності осіб, які винні у збитті і вбивстві ні в чому не винних людей. Міжнародні слідчі групи проводять свою роботу, й ті, хто отримували вказівки з Кремля, будуть притягнені до відповідальності», – підкреслив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *