ОСТАННІ НОВИНИ

На Сумщині спалах африканської чуми свиней

|

У Сумській області зафіксовано два випадки африканської чуми у домашніх свиней. Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, передає Еспресо.TV.

12143123_548834768597156_2150292692444449066_n

Згідно з оперативною інформацією обласного управління відомства 10 жовтня при обстеженні підсобних господарств в місті Буринь та селі Гвинтове виявлена загибель двох свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу встановлений діагноз на африканську чуму свиней.

«З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план по ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних вогнищ, загрозливих зон і зон нагляду», – повідомляє прес-служба Держветфітослужби.

Для координації дій в Сумську область виїхали фахівці відомства. У місцях проявів захворювання проводяться заходи відповідно до Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Сумській області та Держветфітослужби України.

Нагадаємо, в серпні спалахи АЧС були зареєстровані в двох областях: Чернігівській і Сумській.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *