В Україні створять кіберполіцію

|

Незабаром в Україні з’явиться кіберполіція. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

96339

Старт набору в кіберполіцію і детальні умови конкурсу будуть оголошені з 15 жовтня. Із 26 жовтня розпочнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських. А вже до 5 листопада мають сформувати штат.

«Мета створення: реформування та розвиток підрозділів МВС України, що забезпечить підготовку та функціонування висококваліфікованих фахівців в експертних, оперативних та слідчих підрозділах поліції, задіяних у протидії кіберзлочинності, та здатних застосовувати на високому професійному рівні новітні технології в оперативно-службовій діяльності;  поетапне перетворення теперішньої моделі до новітнього органу правозахисного призначення, який за своїми технічними та професійними можливостями матиме змогу миттєвого реагування на кіберзлочини та кіберзагрози, а також, у відповідності до кращих світових стандартів проводитиме міжнародну співпрацю по знешкодженню транснаціональних злочинних угрупувань у даній сфері», – написав Аваков.

Фото: dt.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *