ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи зривають домовленості в Парижі

|

Ватажки бойовиків окупованих частин Луганської і Донецької областей призначили місцеві вибори на лютий та березень відповідно, тим самим порушивши «Нормандські домовленості». Відповідні документи оприлюднили підконтрольні бойовикам сайти, інформує УП.

dnr www.interfax.ru

Так, сайт Луганськінформцентр оприлюднив указ ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького про призначення псевдо виборів на 21 лютого 2016 року.

«Перенести день проведення перших виборів місцевих голів і територій, на яких вони проводяться, визначений указом… від 18 вересня 2015 року… з 1 листопада 2015 року на 21 лютого 2016», – сказано у документі.

Ватажкок «ДНР» Олександр Захарченко призначив місцеві псевдовибори на 20 березня 2016 року. Текст його указу наводить ДАН, підконтрольне бойовикам ЗМІ.

Як відомо, за результатами переговорів лідерів Франції, Німеччини, України та Росії було досягнуто домовленості про те, що бойовики мають скасувати свої псевдо вибори, а місцеві вибори відбудуться на окупованих територій винятково за українським законодавством.

Як пояснював раніше представник україни в політичній підгрупі, це означає, що вибори мають бути призначені рішенням Верховної Ради.

Однак бойовики заявили про перенесення, а не скасування своїх псевдо виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *