ОСТАННІ НОВИНИ

Людей у селах та містечках змушували реєструватися кандидатами в депутати, - експерти

|

30 вересня і 1 жовтня найбільшою проблемою територіальних виборчих комісій, які мали реєструвати кандидатів у маленьких містах, районних центрах та селах, було знайти тих кандидатів. Про це сьогодні, 12 жовтня, під час публічних дебатів на тему: «У чиїх руках опиниться місцева влада після децентралізації. Хто і як її контролюватиме?» повідомив заступник директора ГО «Інститут політтехнологій» Олег Процак. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському прес-клубі.

кандидати

За його словами, більшість хоче балотуватися до львівських міської та обласної рад.

“Львів – це ласий шмат. Але не треба забувати про менші містечка, села і райони. І намагатися й туди інтегрувати представників і громадянського суспільства, і майданного середовища”, – каже він.

За словами Олега Процака, представники виборчого процесу буквально бігали і силою змушували людей реєструватися, щоби хоча би по одному було на округ. Це підтверджує і керівник західноукраїнського представництва МФ «Відродження» Оксана Дащаківська,

“Ми розуміємо, що в містах дуже легко показати, хто від вас кандидатує. А от людей у місцевих осередках, які би з радістю йшли і балотувалися до органів місцевого самоврядування, вже не є так багато”, – розповіла вона.

Зі свого боку, представник від Української галицької партії Богдан Панкевич каже, що є й інші причини, коли ніхто не бажав вв’язуватися у вибори.

“Там, де дуже дорога земля і велика корупція, люди лягали в лікарню, щоби не ставати кандидатами в депутати і членами ДВК”, – сказав Панкевич.

Фото: kurs.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *