ОСТАННІ НОВИНИ

Частину навчального закладу здали під офіс

|

Вищим Господарським судом України задоволено вимоги прокуратури щодо припинення незаконного використання приміщень навчального закладу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Прокуратура

За даними відомства, вищим Господарським судом України задоволено касаційну скаргу прокуратури Львівської області у справі звільнення незаконно орендованого приміщення одного з навчальних закладів у Закарпатській області, яке використовувалось для цілей, що не пов’язані з освітніми процесами.

Зокрема, у 2014 році згаданою освітньою установою укладено договір оренди частини нерухомого майна для здійснення товариством підприємницької діяльності туристичного оператора.

З метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання недійсним договору оренди та звільнення приміщення. Однак, господарським судом Закарпатської області відмовлено у задоволенні таких вимог.

Водночас, участь у розгляді Львівським апеляційним господарським судом апеляційної скарги на зазначене рішення забезпечувалось прокуратурою Львівської області. У зв’язку з тим, що судом апеляційної інстанції також не взято до уваги аргументи прокурора про порушення вимог п.5 ст.63 Закону України «Про освіту» при передачі в оренду згаданого майна установи, прокуратурою Львівської області було подано касаційну скаргу.

Відтак, Вищим Господарським судом України скасовано рішення господарських судів першої та апеляційної інстанції та прийнято нове рішення про задоволення позовних вимог прокуратури в повному обсязі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *