ОСТАННІ НОВИНИ

Асамблея національностей України говоритиме у Львові про полікультурність та консолідацію

|

Асамблея національностей України проводить 17 жовтня у Львові круглий стіл на тему «Національності України як фактор консолідації єдиної держави». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

predstav_natsion

Асамблея національностей України є об’єднанням представників всіх національностей України і створена для сприяння розвитку та зміцнення дружби і солідарності між національностями, які проживають на території України.

Основні завдання круглого столу – обговорити з учасниками особливості реалізації етнополітики в умовах полікультурної держави; розробити алгоритми роботи з питання формування державної політики мультикультуралізму;  ознайомитися із питаннями міжетнічних відносин на Львівщині та розробити шляхи вирішення, шляхом доведення думки спільноти до вищих керівних органів держави.

Серед питань, які розглядатимуться, такі: напрями діяльності та заходи Асамблеї Національностей України;сучасний стан та проблеми національності України; консолідація українського суспільства як необхідний фактор збереження державності; державна підтримка неурядових та громадських організацій, представників та лідерів національних громад.

У роботі круглого столу «Національності України як фактор консолідації єдиної держави» візьмуть участь державні та громадські діячі України, керівники національних громад Львівщини, вчені та фахівці, молодіжні організації, журналісти та працівники ЗМІ.

За підсумками роботи круглого столу в Адміністрацію Президента, Верховну Раду і Кабінет Міністрів України будуть направлені пропозиції та рекомендації з актуальних питань етнонаціональної політики України.

Фото: k-z.com.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *