ОСТАННІ НОВИНИ

Український фотохудожник отримав міжнародну нагороду в Німеччині

|

У Німеччині міжнародною премію Goslarer Kaiserring нагородили відомого українського фотохудожника Бориса Михайлова. Про це пише Українська правда.

фотохудожник

77-річного фотомитця з Харкова називають провідним хроністом радянського та пострадянського суспільства. На Заході найвідомішим є його цикл фотографій безхатьків Харкова та людей, які після розпаду Радянського Союзу не змогли знайти своє місце в житті та новій соціальній системі. Фотографувати Михайлов почав ще в 1960-тих роках.

Михайлов узяв собі за мету “найпослідовнішим чином зафіксувати умови людського існування”, заявив у промові на честь лауреата директор Національної галереї в Берліні Удо Кіттельман.

фотохудожник1

 

фотохудожник2

Художник неодноразово отримував престижні міжнародні нагороди. Його роботи зберігаються в багатьох музеях світу. Михайлов є членом Академії мистецтв Берліна. Він живе і працює в Берліні та Харкові.

фотохудожник3

Премія Goslarer Kaiserring не має призового фонду, але вважається однією з найважливіших нагород у сфері сучасного образотворчого мистецтва. До журі премії входять впливові музейні діячі, куратори та мистецтвознавці, а також низка лауреатів.

Нагорода – це золотий перстень із аквамарином та зображенням німецького імператора Генріха IV, на честь якого премію назвали “кайзерівською”. Нагороду вручають із 1975 року.

Фото:  dpa, Аrtnet.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *