ОСТАННІ НОВИНИ

Росія заплатить високу ціну за свою агресію, - Порошенко

|

Росія заплатить високу ціну за свою агресію. Про це Петро Порошенко заявивив у інтерв’ю ВВС, повідомляє прес-служба президента України.

178850

Відповідаючи на питання стосовно свого бачення яку ціль переслідує Путін в сирійському конфлікті, президент України зазначив: «Це абсолютно зрозуміло. Він хоче досягнути глобальної дестабілізації так само, як рівно 18 місяців тому, коли російські солдати з’явилися в Криму та розпочали “розкачувати” ситуацію і анексували Крим в стилі аншлюсу 1938 року, так само, як рівно 15 місяців тому, коли російські військові з’явилися на Донбасі…І зараз вони з’явилися в Сирії. Ціль – та ж сама. Втрачаючи економічну змагальність, внутрішню підтримку та внутрішню стабільність, Росія намагається дестабілізувати глобальну безпеку та порядок».

Глава держави нагадав, що від самого початку російської агресії, Україною були представлені незаперечні докази присутності в Україні російських регулярних військ, які діяли разом з терористами, яких підтримувала Росія постачанням важкої військової техніки, танків, ПЗРК, систем реактивного залпового вогню тощо.

«Після російської агресії в Криму і на Донбасі була повністю зруйнована післявоєнна система безпеки в світі, яка заснована на Статуті Організації Об’єднаних націй і ефективному функціонуванні Ради безпеки ООН»,– сказав президент України.

Петро Порошенко також охарактеризував ситуацію в Сирії як «повну дестабілізацію» внаслідок втручання російських військових.

«Я вважаю, що Росія отримає зовсім інший результат. Так само, як ми продемонстрували дієвість нашої координації з Європою, Сполученими Штатами і всіма трансатлантичними партнерами і зупинили російську агресію, і ефективним механізмом санкцій “попросили” Росію заплатити за абсолютно безвідповідальну, агресивну поведінку щодо України», – зазначив президент.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *