ОСТАННІ НОВИНИ

Жителі Рясне-Руського пікетують Садового за вкрадені землі

|

Сьогодні під стінами Львівської мерії розпочався пікет жителів села Рясне-Руське через незаконно-передані Львову землі, які відведено для до забудови Індустріального парку. Про це передає кореспондент Львівського порталу із місця події.

1

Понад 50 селян Рясне-Руського бідкаються, що їхні землі незаконно були передані Львову, адже ніякові згоди на передачу земель вони не давали.

«Ми не давали жодних згод щодо передачі наших земель. Ця земля також належить учасникам АТО. Львів не мав права відбирати її у нас для побудови Індустріального парку», – розповіла учасниця пікету Мар’яна.

Оскільки мер Львова Андрій Садовий не вийшов до людей, пікетувальники рушили до його кабінету.

Також вони заявляють, що «ЛМР вже прийняла рішення про перепризначення земель Рясне-Руське від сільськогосподарських до промислових. І це порушення Конституції України».

Як відомо на місті городів жителів Рясної-Руської мають розпочати зведення першої промислової зони Львова.

Однак селяни обурені, бо довкола Львова є вдосталь незайманих земель, а у Садового вирішили забрати землі, де роками вирощували городину на власних паях.

Раніше у Львівській міськраді заявляли, що Індустріальний парк важливіший від городів. Мовляв, цю землю люди обробляють незаконно. Тож про припинення будівництва чи компенсацію в мерії і слухати не хочуть.

«Це землі міста Львова. На них ми маємо відповідні документи. Тобто люди, які обслуговують і використовують землі, роблять це самовільно», – заявив голова Шевченківської адміністрації Львова Олександр Удовенко у коментарі ZIK.

Натомість голова сільради Емілія Смокоровська каже, що війна за наділи зі Львовом триває вже 26 років. Жінка переконана, ці землі належать не місту, а селу. До того ж, ті городи, фактично, єдині землі сільськогосподарського призначення, які залишились на території сільради. Тому люди від них нізащо не відмовляться.

Фото і відео: Ярослав Сиваківський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *