ОСТАННІ НОВИНИ

Відомий кінофестиваль «Молодість» хочуть перенести до Львова

|

Генеральний директор Київського кінофестивалю “Молодість” Андрій Халпахчі вважає неприйнятною ситуацію з відсутністю фінансової підтримки кінофоруму з боку столичної влади і готовий пристати на пропозицію Львова, який запрошує фестиваль до себе.

молодість

Про це він заявив у четвер на прес-конференції, присвяченій Національному конкурсу 45-ої “Молодості”, повідомляє Укрінформ.

“Ситуація дуже складна, бо сьогодні “сиплються” і спонсори… І дуже важка ситуація з нашим містом. Ми, мабуть, будемо відмовлятися від тієї подачки, яку дає нам місто – це 200 тисяч гривень. Для Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість”, нам здається, непристойно приймати таку суму. Той же Одеський фестиваль від Одеси отримав принаймні мільйон гривень, що в п’ять разів більше”, – сказав Халпахчі.

За його словами, усі звернення до мера залишилися без відповіді, тому не виключено, що 45-ий Київський міжнародний кінофестиваль буде останнім.

“А з наступного року, може, з’явиться Перший Міжнародний кінофестиваль з назвою іншого міста, де дійсно культурна політика значно  краща. Така загроза, на жаль, є”, – сказав Халпахчі, додавши, що “нам сьогодні запропонували велику підтримку з іншого міста”.

Фото: ua.112.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *