ОСТАННІ НОВИНИ

В центрі Львова відбудеться дуель між мамалигою і баношом

|

З 17 до 18 жовтня у Львові відбудуться Дні бессарабської культури, які пройдуть під гаслом «Зшиваємо країну». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

besarab_COVER-01

«Україна – дуже велика і різноманітна у проявах мистецтва, побуту, кухні. Дуже часто мешканці одних регіонів не знають, наскільки цікавими і барвистими можуть бути традиції сусідів, не кажучи вже про регіони на іншому кінці країни. А в наш час особливо важливо знати, розуміти, а через це розуміння – поважати і співпрацювати.

Українська Бессарабія – це регіон на півдні Одеської області. Двома його найголовнішими особливостями є природні умови та мультикультурність. Там мирно співіснують українці, болгари, молдавани, албанці, євреї та багато інших етнічних груп. Завдяки цьому сформувалася культурна різнобарвність краю», – зазначають організатори.

В рамках Бессарабської амбасади у Львові виступатимуть музичні та танцювальні колективи з різних куточків Одеської області, діятиме виставка побуту різних етнічних груп, які там мешкають. Львів’яни та гості міста зможуть посмакувати стравами бессарабської кухні на майстер-класах та презентаціях. Родзинкою кулінарної частини стане дуель мамалиги і баноша на пл. Ринок. У концертній програмі, яка триватиме впродовж 17 жовтня на площі Ринок, разом із гостями гратимуть та співатимуть львівські гурти.

18 жовтня о 12:00 свято продовжиться в ресторані “Голодний Микола” (Стрийська, 352). Тут готуватиме на вогні бесарабські страви один із найбільш відомих представників Бессарабії Іван Плачков. Також відбудеться міні-концерт.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *