ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового мають 10 днів аби повернути вкрадені землі Рясне-Руського

|

Пікетувальники Львівської міської ради дали мерії 10 днів на повернення незаконно вкрадених земель Рясне-Руського, на яких заплановане спорудження Індустріального парку Львова. У разі невиконання вимог селян вони звернуться до прокуратури. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

3

Серед вимог людей: припинити усі проекти щодо Львівського індустріального парку «Рясне-2» на землях селян; відмінити всі ухвали щодо надання в оренду земельних ділянок селян для компанії «СіТіПарк Львів», котра займається будуванням Індустріалього парку; усунути усі порушення земельного законодавства та добровільно повернути землю селянам;

У разі невиконання вимог пікетувальники підуть відстоювати свої права до прокуратури. На їхнє переконання, Львівська міська рада не мала права приймати рішення щодо земель Рясне-Руського, бо ці землі не належать Львову.

2

Обурені селяни стверджують, що в міськраді підробили усі необхідні документи, бо нових меж міста з громадою Рясне-Руського ніхто не погоджував. Окрім того вони заявляють, що депутати ЛМР перевищили свої повноваження, проголосувавши за надання цих земель для побудови Індустріального парку.

«У 2001 році була виготовлена технічна документація щодо зміни меж міста. Але згідно Земельного кодексу України, зміна меж міста і районів відноситься до повноваженнь Верховної Ради України. У 2001 і в подальшому Рада не змінювала меж Львова, тому усі землі, на яких працюють селяни (вони знаходяться на території колишнього колгоспу «Нове життя»), не могли і не можуть бути підпорядковані Львову, а належать Рясне-Руській сільській раді», – заявляють люди.

Раніше повідомляв Львівський портал, що жителі Рясне-Руська пікетують Садового за вкрадені землі. Однак Андрій Садовий втік від обурених жителів. Після свого «зникнення» мер так і не знайшов часу для діалогу з людьми.

Як відомо на місці городів жителів Рясної-Руської мають розпочати зведення першої промислової зони Львова.

Фото: Ярослав Сиваківський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *