ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Мартиненко: «До ЄВРО-2012 у Львові без погодження Садового нічого би не розкрадалося»

|

Голова ГС «Центр запобігання та протидії корупції» Володимир Мартиненко про масштабні розкрадання під час підготовки та проведення ЄВРО-2012 у Львові, про те, хто у цьому винен і чому корупціонери досі не покарані:

36

«Тільки на проектуванні побудови «Арени Львів» були вкрадені колосальні гроші – 24 млн грн. Проплачували все з бюджету громади міста Львова, а коли провели певні перевірки, це випливло.

Правоохоронні органи розпочали за цим фактом кримінальну справу ще у 2010 році. Відкрили її проти службових осіб Львівської міської ради, які, діючи в інтересах австрійської фірми «ALPINBAU GmbH», і вчинили розкрадення коштів з місцевого бюджету в розмірі 24 млн 370 тис. грн.

Так, за розробку проетно-кошторисної документації для будівництва стадіону на рахунки фірми спрямували 37 млн грн. Втім експертиза показала, що насправді вона коштує близько 13 млн грн. Справі ось уже п’ять років, а винні досі не покарані.

Є дуже багато фактів, пов’язаних з посадовцями, які зараз сидять у місцевій владі Львова і незабаром знову туди балотуватимуться. Хотілося б, щоби львів’яни знали своїх героїв перед виборами.

Окрім цього, громада певно пам’ятає, як до ЄВРО-2012 у Львові закуповували трамваї. Цей процес розпочали ще з 2007 року. Загалом придбали 11 трамваїв: одні були кращі, інші – в гіршому стані. На цій оборудці деякі посадові особи, в тому числі представники міської ради, заробили близько 15 млн грн. Цих грошей, як мінімум, вистачило б на придбання ще трьох трамваїв, які купували в другу чергу. Тобто, поки місто готувалося до зустрічі футбольних гостей, дехто з міської влади тихенько збагачувався.

Не важко здогадатися, хто проводив усі ці корупційні оборудки, – той, хто має хоча б якесь відношення до бюджетних коштів.

Якщо говорити про те, крав Садовий чи ні, думаю, це мають визначати правоохоронні органи. Але, якщо мер допускає якісь розкрадання в місті, то він і має нести за це відповідальність. При цьому не має значення, яке у нього прізвище – Садовий, Іванов, Петров… Є лише особа, яка покриває злочин, бере в ньому безпосередню участь чи його провокує. І ми прекрасно знаємо, що без погодження міського голови у Львові нічого не робиться і ніколи не робилося.

Втім, не збираємося ні на кого показувати пальцем. Хочемо лише привернути увагу правоохоронних органів, щоби вони зайнялися цими фактами. Бо, якщо нема покараних, то розкрадання продовжуються, а міський та державний бюджети і далі розпорошуватимуться по кишенях посадовців».

На фото стоп-кадр з відео Львівського прес-клубу

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *