ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери Львівщини дбають про бійців АТО

|

Цьогоріч військові у зоні АТО отримали достатню кількість бронежилетів та касок. Про це у ефірі програми «Журнал міста» розповів керівник Львівського обласного осередку політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Валерій Веремчук.

Веремчуе

До слова, Валерій Веремчук є керівником «Народної Самооборони» Львівщини, яка уже відправила на схід 17-й караван з допомогою, а також співорганізатором найбільшого на заході України волонтерського Центру забезпечення військових. За самовіддану роботу Валерій і самооборонівці отримали волонтерські відзнаки від багатьох військових частин, зокрема, від керівника антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерала-лейтенанта Колесника.

Під час ефіру Веремчук наголосив, що у команді «Громадського руху «Народний контроль» представлено багато волонтерів. Це і Олена Халілова, Михайло Дідух, Неля Васюта. Вони хочуть змінити країну, а для цього, «як не крути», таки потрібно мати важелі впливу, відтак, вони беруть участь у прийдешніх місцевих виборах.  Зокрема, гість ефіру, розповів, що приміром, Тарас Кучма (кандидат на посаду міського голови у Дрогобичі)  був лікарем на Майдані, а також воював на фронті у розвідці. Тим часом, ще один кандидат від «Народного контролю» Неля Васюта зараз координує Центром допомоги сім’ям АТО, який вже підтримує понад 600 сімей наших захісників.

Валерій Веремчук зазначає, в групу «Громадського руху «Народний контроль» увійшли не лише волонтери, а люди з фронту, працювати з якими є честю. Зокрема – це атівці Михайло Васюта та Віталій Свінціцький, Тарас Кучма.

Під час ефіру Валерій Веремчук наголосив, цього року на відміну від минулого, проблем з недостачею бронежилетів та касок уже немає. Про це він пересвідчився на власному досвіді під час поїздок на передову.

«Ми здійснили вже 17 поїздок на Схід у Сектор А, що у Луганській області. Саме там дислокуються частини з Львівщини. Сьогодні державою закуплено вже багато амуніції. І нашим першочерговим завданням є контроль за тим, аби це все дійшло до солдатів. Я спілкувався особисто з радником міністра волонтером Давидома Рахманія аби «Народна Самооборона» Львівщини інспектувала доставку товарів до бійців у сектор, який ми підтримуємо вже 1,5 роки»,- каже Валерій Веремчук.

На завершення ефіру Валерій Веремчук розповів, що сьогодні основні зусилля покладені на те, аби допомогти людям, які приїздять з передової, повернутися до мирного життя.

«Для хлопців дуже важлива підтримка. Саме тому, після першої хвилі демобілізації ми переорганізували один з наших центрів у Центр допомоги сім’ям АТО. Зараз він функціонує на вулиці Виговського 29. Ми налагодили роботу з українською діаспорою за кордоном. Вже отримано декілька вантажівок гуманітарної допомоги. Це в першу чергу речі, які необхідні дітям, дружинам та родинам атівців. У цьому центрі сім’ї учасників АТО можуть також отримати допому на оздоровлення дитини»,- заакцентував Валерій Веремчук.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *