ОСТАННІ НОВИНИ

В Дубаї побудують місто з клімат-контролем

|

Уряд емірату Дубай поставило перед собою дуже амбіційне завдання: побудувати місто, вулиці якого знаходитимуться під прозорим куполом, а клімат міста можна буде контролювати за допомогою комп’ютера. Про це пише на сторінці Youcotnrol у Facebook.

dubai

Згідно плану, місто практично повністю складатиметься з торгових та розважальних центрів, через що і отримав свою назву Mall of the World (Світовий торговий центр). Площа цього міні-метрополіса складатиме близько 4 500 000 квадратних метрів, а гості міста будуть ізольовані від небажаних погодніх умов.

Довжина куполоподібних вулиць буде понад сім кілометрів, що дозволить відвідувачам міста довго гуляти пішки, зупиняючись біля потрібних магазинів.

Якщо врахувати погоду та клімат в Дубаї, то ідея контролювати температуру та вологість повітря не така вже й погана. Зимою купола вулиць будуть підніматися, щоб пропустити в місто більше свіжого повітря.

У місті планується побудувати 100 готелів, медичний квартал, а також культурний центр.

Компанія Dubai Holding, котра керує проектом, планує перетворити місто в найбільший розважальний парк світу.

«Туризм – ключовий сектор нашої економіки, і ми плануємо зробити ОАЕ привабливими для туристів у будь-яку пору року, а не тільки зимою, коли падає температура повітря», – заявив правитель емірату Дубай шейх Мухаммед бін Рашид аль-Мактум.

Фото: youcontrol.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *